Jalankulkija, taluttaja ja polkupyöräilijä
Photo: Lasten liikennekaupunki

1.-3.-luokkalaisten liikennekoulut, kevät 2022

Opetellaan liikkumaan liikenteessä turvallisesti kävellen ja pyöräillen.

Parin vuoden tauon jälkeen jatkamme taas erittäin suosittuja koululaisten liikennekouluja!

Liikennekoulussa 1.-3.-luokkalaiset pääsevät tutustumaan liikenteeseen ja harjoittelemaan lasten kannalta olennaisia liikenteen käyttäytymismalleja. Vierailu liikennekaupungissa kestää 1,5h ja pitää sisällään oppitunnin sekä käytännön harjoittelua ulkona. Ulkona liikutaan sekä kävellen, että polkupyörien kanssa. 

Liikennekaupungista löytyvät kaikki tarvittavat välineet tunnille osallistumiseen. Toivomme oppilaiden ottavan mukaan oman pyöräilykypärän, mutta tarvittaessa liikennekaupungista löytyy lainakypäriä.

Opetuksen sisältö koostuu tärkeimmistä jalankulkijan ja pyöräilijän liikennesäännöistä, kuten liikennemerkeistä, suojatien ylittämisestä, sääntöjen merkityksestä, turvallisten reittien valitsemisesta sekä vuodenaikojen vaikutuksesta liikenteessä liikkumiseen.

Tunnille voi osallistua maks. 25 lasta. Opetuskielenä on suomi, ruotsinkielisistä liikennekouluista tiedotetaan erikseen. Liikennekaupungin välineiden ja pintojen puhdistamiseen on kiinnitetty erityistä huomoita.

Liikennekoulut ovat maksuttomia ja niitä voi varata kaikki koulut. Huomaathan, että varauksia voi tehdä 15.3.2022 klo 10.00 alkaen.

Huhtikuun ensimmäisten viikkojen aikana liikennekaupungin alueella voi vielä olla lunta ja jäätä, jotka estävät polkupyöräilyn. Tällöin käytännön harjoittelussa liikutaan ulkona polkuautojen kanssa. Toivomme, että näitä aikoja varaavat 1.-luokat.

Kerrothan ilmoittautmisen lisätiedoissa koulun nimen ja luokka-asteen, sekä jos on jotain muuta, mikä liikennekaupungin ohjaajien olisi hyvä tietää luokasta.

Categories

Environment and nature, Exercise and sport, safety and security

Activities

Adventure, Guidance, education and training

Target groups

Grades 1–2, Grades 3–6

Keywords

bicycles, cycling, cyclists, pedal cars, traffic, traffic safety

Event languages

suomi

Free

Lasten liikennekaupunki

Contact person

Matti Saarto

lasten.liikennekaupunki@hel.fi

0931089047

Event doesn't have occurrences