Mainostaulu esittää kadulla vastamainosta.
Photo: voima.fi

Spektaakkelishow - maailma mainosten takana

Nuorille suunnattu Spektaakkelishow avaa mainosten salattua maailmaa lyhytelokuvien ja keskustelun kautta. Asiantuntijana Jari Tamminen.

Mitä mainokset kertovat meille? Entä kuinka mainokset tunnistaa ja kuinka niitä voi tarkastella kriittisesti? Näihin kysymyksiin vastaa Spektaakkelishow, joka sukeltaa vastamainosten, animaation ja videon keinoin mainosten maailmaan ja kysyy sen, mitä mainostajat eivät halua meidän kysyvän. Kuinka tekemiimme kulutuspäätöksiin ja tapaamme olla sekä elää vaikutetaan joka päivä, tauotta ja lähes kaikkien kuviteltavissa olevien kanavien kautta. 

Spektaakkelishow on Voima-lehteen vastamainoksia yli 20 vuoden ajan tehneen Jari Tammisen katsaus aiheeseen, mainosten kulissien taakse ja mainosmaailman konepellin alle. Esityksen aikana yleisölle selviää se, miksi vastamainoksia tehdään ja mitä niissä sanotaan. Ennen kaikkea esitys tekee yhteiskunnan näkymättömät valtarakenteet näkyväksi.

Eikä tässä vielä kaikki! Spektaakkelishow antaa opettajalle hyvät lähtökohdat järjestää vastamainostyöpaja luokkahuoneessa. Tammisen yhdessä asiantuntijoiden kanssa tuottama opetusmateriaali pitää huolen siitä, että keskustelu esityksen teemoista voi jatkua myös koulussa.

Lisätiedot: hanna.westerholm@hel.fi

ikäsuositus: 7.-9.-luokkalaiset ja toisen asteen opiskelijat

paikka: Stoan teatterisali

kesto: 75 min

kieli: suomi

vapaa pääsy, ryhmille pakolliset ilmoittautumiset: www.kultus.fi 16.1. klo 10 alkaen.

Categories

Environment and nature, Films, photography and media, Fine arts, Influence and participation, Society, Sustainable development

Activities

Lecture, Performance

Target groups

Grades 7–9, Upper secondary and vocational education

Keywords

influencing, media literacy, society

Event languages

suomi

Free

Kulttuuripalvelukokonaisuus

Contact person

Hanna Westerholm

hanna.westerholm@hel.fi

0504649536

Event doesn't have occurrences
0