Skip to content
HelsinkiKultus
Jalankulkija, pyöräilijä ja pyörää taluttava lammas kulkemassa eteenpäin. Pyöräilevällä lampaalla ja pyörää taluttavalla lampaalla on kypärät päässä.
Photo: Petri Koikkalainen

1.-3. luokkalaisten liikennekoulu, kevät 2024

Liikenteeseen ja koulumatkaan tutustumista kävellen ja polkupyöräillen turvallisessa ympäristössä

Liikennekoulussa 1.-3.-luokkalaiset pääsevät tutustumaan liikenteeseen ja harjoittelemaan lasten kannalta olennaisia liikenteen käyttäytymismalleja. Vierailu liikennekaupungissa kestää 1,5h ja pitää sisällään oppitunnin sekä käytännön harjoittelua ulkona. Ulkona liikutaan sekä kävellen, että polkupyörien kanssa.

Liikennekaupungista löytyvät kaikki tarvittavat välineet tunnille osallistumiseen. Toivomme oppilaiden ottavan mukaan oman pyöräilykypärän, mutta tarvittaessa liikennekaupungista löytyy lainakypäriä.

Opetuksen sisältö koostuu tärkeimmistä jalankulkijan ja pyöräilijän liikennesäännöistä, kuten liikennemerkeistä, suojatien ylittämisestä, sääntöjen merkityksestä, turvallisten reittien valitsemisesta sekä vuodenaikojen vaikutuksesta liikenteessä liikkumiseen.

Tunnille voi osallistua maks. 25 lasta. Opetuskielenä on suomi, ruotsinkielisistä liikennekouluista tiedotetaan erikseen. 

Liikennekoulut ovat maksuttomia ja niitä voi varata kaikki koulut. 

Huhtikuun ensimmäisten viikkojen aikana liikennekaupungin alueella voi vielä olla lunta ja jäätä, jotka estävät polkupyöräilyn. Tällöin käytännön harjoittelussa liikutaan ulkona polkuautojen kanssa. Toivomme, että näitä aikoja varaavat 1.-luokat.

Kerrothan ilmoittautumisen lisätiedoissa koulun nimen ja luokka-asteen, sekä jos on jotain muuta, mikä liikennekaupungin ohjaajien olisi hyvä tietää luokasta.

Categories

Exercise and sport, safety and security

Activities

Adventure, Guidance, Lecture, Trip, education and training, visits

Target groups

Grades 1–2

Keywords

bicycles, cycling, traffic, traffic safety

Event languages

Finnish

Free

Queueing allowed

Lasten liikennekaupunki

Contact person

Matti Saarto

lasten.liikennekaupunki@hel.fi

0931089047

Event doesn't have occurrences
0