Siirry sisältöön
HelsinkiKultus
Siveltimiä ja lapsia taideluokassa. Kuva Roi Ruuskanen.
Kuva: Roi Ruuskanen

5x2- ja 2x5 -taidekurssit Annantalolla, kevät 2023

Löydä Annantalon 5x2- ja 2x5-taidekurssien tiedot kootusti täältä.

Annantalo kutsuu helsinkiläiset alakoululuokat 5x2- tai 2x5-taidekurssille! Taidekurssit ovat viiden viikon (2 taideoppituntia/viikko) ja kahden viikon (5 taideoppituntia/viikko) pituisia. Jokainen luokka pääsee taidekurssille kerran alakouluaikanaan. Kurssit ovat maksuttomia. 

Viiden opetuskerran 5x2-taidekurssien opetuskerrat järjestetään kahdesti päivässä, kello 9.15-10.45 ja 11.15-12.45. Kahden opetuskerran 2x5-taidekursseille luokat tulevat sen sijaan kaksi kertaa, molemmilla kerroilla kurssipäivän pituus on 5 oppituntia, klo 9.15–13.30. Opetuksen kieliä ovat suomi ja ruotsinkielisillä kursseilla ruotsi. 

5x2-kurssit on suunnattu 1.-6.-luokkalaisille. Suosittelemme kuitenkin että 1.-luokkalaiset osallistuvat aikaisintaan kevätlukukaudella. 2x5-kursseille otamme pääasiassa vain 5.–6. -luokkia, sillä pitkä ja intensiivinen päivä on paitsi antoisa, myös rankka. 2x5-kursseille luokka ottaa eväät mukaan. 

Osallistuva luokka jakautuu pienryhmiin, jotka opiskelevat eri taideaineita. Ryhmät pysyvät samoina koko kurssin ajan. Taideaineiden kirjo ulottuu kuvataiteista media-aineiden kautta esittäviin taiteisiin.  

Annantalon opettajista suuri osa on taiteilijoita, ja osalla on oman taidealansa pedagoginen koulutus. Vuosittain Annantalon 5x2-taideopetuksessa käy n. 200 koululuokkaa eli yli 3500 oppilasta. 

Ilmoita luokkasi alla olevien linkkien kautta (tilanne 9.2.): 

5x2-kurssit 1.-6.-luokille (täynnä)

5x2-kurssit 4.-6.-luokille (täynnä)

2x5-taidekurssit 5.-6.-luokille (täynnä)

Taidekurssit erityisluokille 

Svenskspråkiga klasser (täynnä)
Huom. Otamme ruotsinkielisille kursseille ensisijaisesti ruotsinkielisiä luokkia. Kielikylpyluokat voivat tiedustella mahdollisesti vapautuvia kursseja suoraan sähköpostitse.


ANNANTALON TAIDEAINEET

5x2- ja 2x5-kurssien taideaineet vaihtelevat vuosittain jonkin verran. Ilmoitamme luokallenne valitut taideaineet erillisellä viestillä, kun kaikki luokat ovat ilmoittautuneet. Tämän jälkeen voitte jakaa oppilaat taideainekohtaisiin pienryhmiin ennen kurssin alkua. 

Lukuvuonna tarjolla olevat taideaineet ovat:
Arkkitehtuuri, Elävä kuva, Grafiikka, Keramiikka, Kuvataide, Kuvitus, Musiikkistudio, Nukketeatteri, Sanataide, Sarjakuva, Sirkus, Tanssi, Teatteri, Tekstiili- ja kuvataide, Valokuvaus, Video 

Erityisluokkien monitaiteiset taidekurssit:
Tanssi ja kuvataide
Kuvia, ääniä ja tarinoita 

 

Kategoriat

Elokuva, valokuva ja media, Kuvataiteet, Muotoilu ja arkkitehtuuri, Musiikki, Sanataide ja kirjallisuus, Teatteri, tanssi ja sirkus

Aktiviteetit

Työpaja, kurssit

Kohderyhmät

1.–2. luokat, 3.–6. luokat

Avainsanat

-

Tapahtuman kielet

ruotsi, suomi

Maksuton

Jonotus sallittu

Kulttuuripalvelukokonaisuus

Yhteyshenkilö

Roi Ruuskanen

roi.ruuskanen@hel.fi

0405229253

Tapahtumalla ei ole tapahtuma-aikoja