Siirry sisältöön
HelsinkiKultus
Jalankulkija, pyöräilijä ja pyörää taluttava lammas kulkemassa eteenpäin. Pyöräilevällä lampaalla ja pyörää taluttavalla lampaalla on kypärät päässä.
Kuva: Petri Koikkalainen

1.-3. luokkalaisten liikennekoulu, kevät 2024

Liikenteeseen ja koulumatkaan tutustumista kävellen ja polkupyöräillen turvallisessa ympäristössä

Liikennekoulussa 1.-3.-luokkalaiset pääsevät tutustumaan liikenteeseen ja harjoittelemaan lasten kannalta olennaisia liikenteen käyttäytymismalleja. Vierailu liikennekaupungissa kestää 1,5h ja pitää sisällään oppitunnin sekä käytännön harjoittelua ulkona. Ulkona liikutaan sekä kävellen, että polkupyörien kanssa.

Liikennekaupungista löytyvät kaikki tarvittavat välineet tunnille osallistumiseen. Toivomme oppilaiden ottavan mukaan oman pyöräilykypärän, mutta tarvittaessa liikennekaupungista löytyy lainakypäriä.

Opetuksen sisältö koostuu tärkeimmistä jalankulkijan ja pyöräilijän liikennesäännöistä, kuten liikennemerkeistä, suojatien ylittämisestä, sääntöjen merkityksestä, turvallisten reittien valitsemisesta sekä vuodenaikojen vaikutuksesta liikenteessä liikkumiseen.

Tunnille voi osallistua maks. 25 lasta. Opetuskielenä on suomi, ruotsinkielisistä liikennekouluista tiedotetaan erikseen. 

Liikennekoulut ovat maksuttomia ja niitä voi varata kaikki koulut. 

Huhtikuun ensimmäisten viikkojen aikana liikennekaupungin alueella voi vielä olla lunta ja jäätä, jotka estävät polkupyöräilyn. Tällöin käytännön harjoittelussa liikutaan ulkona polkuautojen kanssa. Toivomme, että näitä aikoja varaavat 1.-luokat.

Kerrothan ilmoittautumisen lisätiedoissa koulun nimen ja luokka-asteen, sekä jos on jotain muuta, mikä liikennekaupungin ohjaajien olisi hyvä tietää luokasta.

Kategoriat

Liikunta ja urheilu, turvallisuus

Aktiviteetit

Luento, Opastus, Retki, Seikkailu, koulutus, vierailut

Kohderyhmät

1.–2. luokat

Avainsanat

liikenne, liikenneturvallisuus, polkupyörät, pyöräily

Tapahtuman kielet

suomi

Maksuton

Jonotus sallittu

Lasten liikennekaupunki

Yhteyshenkilö

Matti Saarto

lasten.liikennekaupunki@hel.fi

0931089047

Tapahtumalla ei ole tapahtuma-aikoja
0