Siirry sisältöön
HelsinkiKultus
metsä luupin kautta katsottuna
Kuva: Hanna Westerholm

Maan puolustusvoimat -kollektiivin monitaiteiset tietopohjaiset metsätyöpajat

5.-9-luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille

Maan puolustusvoimat -kollektiivin taidetta ja aktivismia yhdistävä Tukikohtaaminen-näyttely kysyy, millaista toimintaa maapallon puolustamisen tulisi olla ekokriisin aikakaudella. Näyttelyyn liittyen kutsumme yläkoulujen ja toisen asteen opiskelijaryhmiä monitaiteiseen työpajaan. 

Työpajassa tutustutaan mm. metsien suojeluun ja metsäkartoitukseen liittyvään sanastoon, erilaisiin karttoihin ja kartoitustekniikoihin. Työpajassa yhdistyy tietopohjainen toiminta ja taide, ja sen menetelmät ovat moniaistisia. Tutustumme mm. sammallajeihin luupin, liikkeen ja piirtämisen kautta. Kokeilemme myös kehollista kartoittamista ja kokemuksellisesti kerätyn tiedon kääntämistä runoksi, tekstiksi tai kuvalliseen muotoon.

Aino Johansson on monialainen kuva- ja esitystaiteilija sekä ympäristökasvattaja, jonka työssä korostuvat transformatiivisen oppimisen ja kokonaisvaltaisen kestävyyden näkökulmat. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi 2008, Aaltoyliopistosta 2015 (TaM) ja ympäristökasvattajaksi 2024.

Sofia Simola on tanssitaiteilija, jonka taiteessa tanssi yhdistyy ympäristö- ja kestävyyskysymyksiin. Sofia on valmistunut Taideyliopistosta 2014 ja opiskellut metsätieteitä Helsingin Yliopistossa 2016-2018.

Kesto 90 min

Ehdota ryhmällesi sopivaa ajankohtaa 14.-17.4. välillä.

Vapaa pääsy, lisätiedot ja ilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi

Kategoriat

Elokuva, valokuva ja media, Kestävä kehitys, Kuvataiteet, Sanataide ja kirjallisuus, Tiede, Vaikuttaminen ja osallisuus, Yhteiskunta, Ympäristö ja luonto

Aktiviteetit

Näyttely, Opastus, Työpaja

Kohderyhmät

3.–6. luokat, 7.–9. luokat, lukio ja ammatillinen opetus

Avainsanat

kuvataide, luonnonsuojelu, luontoarvot, metsäkato, metsät, monitaiteisuus, tanssi

Tapahtuman kielet

-

Maksuton

Jonotus sallittu

Kulttuuripalvelukokonaisuus

Tapahtumalla ei ole tapahtuma-aikoja