Suomenlinnan seikkailukierros.
Foto: Sanna Pietilä

Äventyrsturen Kung Gustav III:s skatt

Kung Gustav III:s skatt är en äventyrstur som baserar sig på historisk fakta. Turen tar deltagarna på en spännande tidsresa till 1700-talets Sveaborg.

Kung Gustav III har anlänt till rikets östra del för att ta hand om ärenden på sjöfästningen Sveaborg. Men under natten har något fruktansvärt skett. Hans Majestäts skattkista och dess dyrbara innehåll har blivit stulet. Kungen är uppröd och ännu mera förvirring skapar ett hotbrev som hittas på officersklubben. Hans Majestät är en kung som älskar fred och konst, och vars bedrifter beundras och uppskattas av hela folket. Vem är ute efter kungen och smider lömska planer och varför? Nu behövs det hjälp för att lösa detta knepiga mysterium. Den värdefulla skatten måste hittas! 

Anslut dig till kungens sökpatrull och kom med på ett äventyr som tar dig genom både grönskande parker och mörka bastioner. 

Kung Gustav III:s skatt är en äventyrstur som baserar sig på historisk fakta. Turen riktar sig till barn i åldern 6-13, men lämpar sig även för vuxna. Turen tar deltagarna på en spännande tidsresa till 1700-talets Sveaborg. Medan deltagarna följer ledtrådar och löser uppgifter stöter de också på intressanta historiska personer och händelser. Under turen får man bekanta sig med 1700-talets Sveaborg på ett medryckande och roligt sätt.

Kategorier

Kulturarv och världskulturer, Miljö och natur, Ordkonst och litteratur, Samhälle, Teater, dans och cirkus

Aktiviteter

Föreställning, Skapa lagsammanhållning, Trip, Äventyr

Målgrupp

Klasserna 1–2, Klasserna 3–6

Nyckelord

Sveaborg (sjöfästningar), barnteatrar (för barn), historia, kulturhistoria

Evenemangets språk

ruotsi, suomi

Ehrensvärd-seura

Kontaktperson

Ehrensvärd-seura

guidebooking@suomenlinnatours.com

09-6841850

Anmälning

Är de önskade tiderna fullbokade? Ställ dig i kö om du vill få information om avbokningar.
Händelse har inga tider