Kolme naista vierekkäin katseen kameraan suunnattuna. Naisilla valkoiset vaatteet, ja taustalla mustavalkoinen kukkakuvio. Heidi Bergström.
Foto: Heidi Bergström

Janoavaiset

Helena Kallion käsikirjoittama ja ohjaama tulkinta profeetta Helena Konttisen ja spiritualisti Helmi Krohnin henkisen murroksen ja valaistumisen hetkistä.

Helmi (1871-1967) on kosmopoliittinen kirjailija, suomentaja ja toimittaja, suomalaisen sivistyskodin hengetär ja äiti, kansanrunoudentutkimuksen suomalaismielisen uranuurtajan, runoilija Julius Krohnin tytär, kirjailija Aino Kallaksen isosisko ja säveltäjä Erkki Melartinin ystävä. Mutta Helmillä on muitakin puolia - sisäinen ääni pyrkii kuuluviin, tulivuori kipunoi jäävuoren alla ja yksinäinen sielu janoaa yhteyttä. 

Helena (1871-1916) on rutiköyhiin oloihin Uukuniemellä itärajan tuntumassa syntynyt, jo lapsesta työn raskauttama piika, vaimo, äiti ja miniä, joka elävän sanan janossaan etsii metsän puiden sylistä Vapahtajan rakkautta ja opettelee salaa lukemaan - ja lukee, lukee vaikka kehrätessäänkin - Raamattua.

Lähtökohdat ovat erilaiset, mutta kahdet kasvot kriisissä, pyrkimässä valoon ja jalostumassa itsekseen niistä aineksista, mitä on annettu ja saatavilla - siinä armon ajassa, joka on annettu ja siinä aikalaisten peilisalissa, jossa on suunnistettava ja etsittävä tietä kasvoista kasvoihin. Mitä se tarkoittaa? Tuleeko sana lihaksi? 

Esitykseen on ennakkotehtävät, joiden avulla pääsee tutustumaan aiheeseen sekä pohtimaan omaa suhdettaan koettavaan teokseen.

Ennen esitystä on mahdollisuus osallistua työpajaan. Ilmoittautuminen jenni@kokoteatteri.fi 

Kategorier

Teater, dans och cirkus

Aktiviteter

Föreställning

Målgrupp

Gymnasium och yrkesutbildning

Nyckelord

teaterfestivaler, teaterkonst

Evenemangets språk

suomi

KokoTeatteri

Kontaktperson

KokoTeatteri

kokoteatteri@gmail.com

0406104420

Händelse har inga tider